Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Ματιές στο παρελθόν...12

Ας κάνουμε άλλο ένα μικρό διάλειμμα από τις ...ασπρόμαυρες φωτογραφίες και ας περάσουμε στα μέσα της δεκαετίας του '80. Τότε υπήρχαν ακόμη τα λεγόμενα "δανεικά". Οι χωριανοί βοηθούσαν έναν συγχωριανό τους σε μία δουλειά του και ο τελευταίος με την σειρά του βοηθούσε σε κάποιαν άλλη εργασία έναν έναν αυτούς που τον βοήθησαν στην δική του. Οι καιροί ήσαν ακόμη δύσκολοι (αν και οι δύσκολοι καιροί επανήλθαν πλέον στις μέρες μας), αλλά όλα γίνονταν μέσα σε απόλυτη ηρεμία με συνεργασία, αλληλοεκτίμηση και πολύ μεράκι. Έτσι βρέθηκε και η ομάδα της φωτογραφίας που ακολουθεί, να "σηκώνει" μία "βουλιάστρα" στο κτήμα του Κωνσταντή Γαλανού. Κάποια διερχόμενη αμερικανίδα τουρίστρια τούς είδε, της έκανε μεγάλη εντύπωση η σκηνή και φρόντισε να φωτογραφηθεί μαζί τους.

Από αριστερά: Δημήτρης Σιγάλας, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Αλέκος Μπληζιώτης, Λούης Φιλιππίδης, Νικολός Στυλιανός, Κωνσταντής Γαλανός (Τρικούπης), η ...τουρίστρια-φωτογράφος και ο Χαράλαμπος Κοραχάης δίπλα στην απαραίτητη "κουμπάνια" για την ώρα της ανάπαυσης.


(Αρχείο Άννας Κοραχάη-Φρατζέτη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψη και το σχόλιό σας. Όμως, ανώνυμα και κακοπροαίρετα, υβριστικά ή ειρωνικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.