Την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου ημέρα έναρξης της έκθεσης η ομάδα της Άνδρου με την καθοδήγηση του σεφ Δημήτρη Γηγίνη ετοίμασε, παρουσίασε και πρoσέφερε στο κοινό της έκθεσης πολλά εδέσματα αναδεικνύοντας έτσι την ανδριώτικη γαστρονομική παράδοση.
Μια όμορφη γιορτή αφιερωμένη στην Περιφέρεια Ν.Αιγαίου, που φέτος ανακηρύχθηκε "Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019".
Και τι δεν είχε αυτή η γιορτή: τυριά, ντολμαδάκια, λαμπριάτη, πρασοσέλινο, γέμιση, ζηλαδιά, πατατοκεφτέδες, πατατοσαλάτα, τουρσιά ,σουμάδα, λεμονάδα, παστέλι, αμυγδαλωτά κουραμπιέδες με γλίνα, κυδονόπαστο ...Ακόμα και άρτο από το φούρνο του Γαρύφαλλου έκοψε η Κατερίνα Ρεμούνδου, η οποία με γλαφυρό τρόπο μίλησε για την αγροτική ανδριώτικη κουζίνα.
Ο Σύλλογός μας πρόθυμος πάντα να ενισχύει προσπάθειες που προβάλλουν το νησί μας συμμετείχε φτιάχνοντας αυγοκαλάμαρα και χορτοκεφτέδες.
Αποδείχθηκε για άλλη μια φορά ότι η ομαδικότητα κάνει θαύματα. Είθε να συνεχιστούν τέτοιες προσπάθειες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ευχαριστούμε για την επίσκεψη και το σχόλιό σας. Όμως, ανώνυμα και κακοπροαίρετα, υβριστικά ή ειρωνικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.