Τα χοιροσφάγια παραδοσιακά ανά την Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Άνδρο, ήταν ευκαιρία για ένα είδος γιορτής. ' Οχι φυσικά γιατί οι άνθρωποι διασκέδαζαν με την σφαγή των ζώων. Το κρέας όμως ήταν απαραίτητη πρώτη ύλη για να επιβιώσουν στη διάρκεια του χειμώνα Η σφαγή του χοίρου και η τακτοποίηση των προϊόντων του ώστε να συντηρούνται εκτός ψυγείου, έχει ρίζες στα βάθη των αιώνων και πρέπει να γίνει γρήγορα και σωστά .Η διαδικασία ακολουθεί ένα τυπικό που κρατάει αιώνες και διαρκεί μέρες. Απαραίτητα επομένως πολλά χέρια ανθρώπων, που ξέρουν και μπορούν να βοηθήσουν σ΄αυτό.Ήταν μια ευκαιρία συνάντησης φίλων, συγγενών και συγχωριανών. Η ομαδική εργασία,η γαστρονομική απόλαυση,το γλέντι και το τραγούδι εξευμενίζουν το έθιμο.
Απόψε σας προσφέρουμε πατατοκεφτέδες, κρεατοκεφτέδες, πατάτες τηγανητές, συκώτι και σαλάτα με 5 ευρώ.
Πιστοί στις παραδόσεις κόψαμε ξύλα,ετοιμάσαμε τα καζάνια και τις σκάφες,φτιάξαμε το καπνιστήρι κάναμε τις απαραίτητες προμήθειες και σας περιμένουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ευχαριστούμε για την επίσκεψη και το σχόλιό σας. Όμως, ανώνυμα και κακοπροαίρετα, υβριστικά ή ειρωνικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.