Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κυδώνια, αφαιρώντας τα κοτσάνια και τα
σκληρά μέρη. Τα βράζουμε ώστε να μαλακώσουν πολύ. Τα σουρώνουμε και τα
αλέθουμε μέχρι να γίνουν πολτός. Μετράμε ένα ποτήρι πολτό, ένα ποτήρι
ζάχαρη και τα βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά,
ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για να μη "πιάσει" το μείγμα
στον πάτο. Συνεχίζουμε έως ότου το μείγμα ελαττωθεί σε όγκο, να
σκουρύνει σε χρώμα και να ξεκολλά από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Ρίχνουμε ένα φύλλο αρμπαρόριζα και αμύγδαλα. Στο τέλος, ρίχουμε και μία
κουταλιά χυμό λεμονιού. Απλώνουμε σε λαδόκολλα και, όταν κρυώσει, το
κόβουμε σε κομμάτια.
Τα κυδώνια μας είναι έτοιμα...
...να κοπούν σε κομματιάκια...
...και να μπουν στην κατσαρόλα.
Αφού βράσθηκαν καλά, τα σουρώσαμε...
...και τα αλέσαμε να γίνουν πολτός.
Ετοιμάζουμε τον πελτέ...
Ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε το μείγμα.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα...
...και την αρμπαρόριζα.
Ανακατεύουμε πάλι...
...και όταν το μείγμα ξεκολλά από τα τοιχώματα, είναι έτοιμο!
Ο πελτές έχει μπει στα δοχεία...
...και αδειάζουμε το μέιγμα.
Το απλώνουμε σε μία ξύλινη επιφάνεια...
... να κάνει μία στρώση δύο εκατοστών.
Το κόβουμε σε κομμάτια μόλις κρυώσει.
Τα κομματάκια μας είναι έτοιμα σε ρομβοειδές σχήμα!
Τα τυλίγουμε...
...και όλα είναι έτοιμα!
Κοπιάστε να σας κεράσουμε!!!
Ευχαριστούμε πολύ τον Σταμάτη Πανουσόπουλο, που μας προσέφερε τα κυδώνια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Ευχαριστούμε για την επίσκεψη και το σχόλιό σας. Όμως, ανώνυμα και κακοπροαίρετα, υβριστικά ή ειρωνικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.