Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Ματιές στο παρελθόν...21

Ημέρες πανελληνίων εξετάσεων αυτές που διανύουμε. Σιγά σιγά κλείνουν και τα Δημοτικά Σχολεία και οι μαθητές ετοιμάζονται να απολαύσουν το επερχόμενο καλοκαίρι. Ας θυμηθούμε, επί τη ευκαιρία, κάποιες σχολικές χρονιές του παρελθόντος...

"Ελληνικόν Σχολείον Μεσσαριάς Άνδρου", λοιπόν, και αναμνηστική φωτογραφία των μαθητών του και των διδασκάλων τους από το πολύ μακρινό... 1907!! Παρατηρήστε τις, όχι και σε τόσο καλή κατάσταση, κουρτίνες, οι οποίες ματαίως προσπαθούν να κρύψουν τους κατεστραμμένους τοίχους πίσω από τους μαθητές... Επίσης, προτιμήσαμε κατά την ψηφιοποίηση της πρωτότυπης εικόνας να εμφανίζεται μέρος του χαρτονένιου κάδρου της ώστε να διαβάζεται και το όνομα του φωτογραφείου της εποχής. "Φωτογραφείον Ο Ευαγγελισμός Αδελφών Κολιού εν Τήνω"...

Από κάτω προς τα επάνω και από αριστερά προς τα δεξιά:

Σειρά Α': Καΐρη Νίνα, Χαλκωματά Αικατερίνη, Καΐρης Γεώργιος (Σχολάρχης), Δελαγραμμάτικας Ιωάννης (Διδάσκαλος), Πολίτου Αρτεμισία, Κορκοδείλου Ειρήνη.

Σειρά Β': Μπληζιώτης Νικόλαος, Κουμαριανός Ιωάννης, Παρόδος ;, Χαλκωματάς Νικόλαος, Καλλιβρούσης Κωνσταντίνος, Μπληζιώτης Θεόδωρος.

Σειρά Γ': Κορκόδειλος Ιωάννης, Γλυνός Νικόλαος, Γλυνός Γεώργιος, Φούντος Ιπποκράτης, Δερτούζος ;, Δελαγραμμάτικας Ιωάννης, Πετράκης Δημήτριος.

Σειρά Δ': Καΐρης Θεόδωρος, Μπάγιας Παντελεήμων, Μαραθάς Ιάκωβος, Χαδούλης Μιχαήλ, Κωστίδης ;.


(Αρχείο Ν. Μπληζιώτη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχαριστούμε για την επίσκεψη και το σχόλιό σας. Όμως, ανώνυμα και κακοπροαίρετα, υβριστικά ή ειρωνικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.