Σελίδες

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Εκοιμήθη ο παπά-Ανδρέας

     Πένθιμα χτύπησαν σήμερα το πρωί οι καμπάνες της "Κουμούλου", για να μας ανακοινώσουν το θάνατο του αγαπημένου μας παπά-Ανδρέα Στρατή.
      Έφυγε από κοντά μας ένας ακόμα συγχωριανός μας και επί πολλά χρόνια ιερέας του χωριού μας και η απώλειά του μας γέμισε με μεγάλη θλίψη.
    Γεννήθηκε το 1934 στις Μαίνητες και μεγάλωσε σε πολυμελή οικογένεια. Ορφανός από μητέρα. Πατέρας του ήταν ο παπά Λεωνίδας Στρατής του οποίου τα βήματα τελικά ακολούθησε.
     Ξεκίνησε τη ζωή του ως ναυτικός, το 1970 όμως χειροτονήθηκε ιερέας στη Θεοσκέπαστη. Τον πρώτο χρόνο διακόνησε στην Βουρκωτή και τα επόμενα χρόνια ως το 1981,διετέλεσε ιερέας στην Καπαριά .Έκπτοτε και μέχρι την συντσξιοδότησή του υπηρέτησε με ζήλο και αγάπη την Ενορία του χωριού μας. Έχει παντρέψει πολλούς από εμάς και έχει βαφτίσει τα παιδιά μας. Πάντα θα θυμόμαστε την καθαρή και ιδιαίτερη φωνή του που γέμιζε την εκκλησία και τις καρδιές μας.
      Τον αποχαιρετάμε με συγκίνηση και σεβασμό. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
      Η εξώδιος ακολουθία θα γίνει αύριο στις 12 το μεσημέρι στην Παναγία την Κούμουλο.
     




 

1 σχόλιο:

Ευχαριστούμε για την επίσκεψη και το σχόλιό σας. Όμως, ανώνυμα και κακοπροαίρετα, υβριστικά ή ειρωνικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται.